Käyn naisten salilla neljästä kuuteen kertaan viikossa ja näen siellä monia erilaisia liikkujia. Uskomatonta mutta totta, kaikkien taustalla on joku oikea tyyppi.

Selkeästi ylipainoiset laiskurit

Näitä tyyppejä näet salilla aina välillä. Kuitenkaan et kovin usein. He ovat hankkineet kalliin salikortin uudenvuoden lupauksena tai vakuuttaakseen ihmisille että pitävät itsestään huolta. Pari kertaa kuukaudessa he käyvät salilla kokeilemassa kuntopyörää ykkösvastuksella. Viiden minuutin pyöräilyn jälkeen he vaihtavat laitteiden kimppuun, ja lopettavat jokaisen parin toiston jälkeen.

Kun kaikki laitteet on käyty läpi, he venyttelevät kurottaen lattiaan päin ja sitten valtaavat hierontatuolin puoleksi tunniksi. Sitten suihkun ja saunan kautta pukuhuoneeseen, jossa ottavat esiin palauttavat eväät: banaanin, smoothien, proteiinishaken. Mutta eivät syökkään vain yhtä näistä vaan kaikki kolme, että varmasti palautuu (kuntoon jossa oli ennen salia).

 

I Have No Idea What Im Doing Here - ihmiset

Haluavat oikeasti päästä kuntoon, mutta eivät tiedä miten. Yrittävät kunnolla mutta katsot huolestuneena vieressä kun tekevät kaikki liikkeet väärin. Mietit että koska selkä napsahtaa poikki tai nilkka vääntyy. Melkein tekisi mieli mennä neuvomaan mutta et ihan kehtaa.. Jossain vaiheessa annat periksi ja kerrot että jalat menevät puomin toiselle puolelle. Eivät varsinaisesti ole tiellä, mutta häiritsevät keskittymistä. Toisinaan myös ensikertalaiset käväisevät tässä ryhmässä

 

Rytmitajuttomat ryhmäliikuntatunneilla

Saanko painosta päähän vai nyrkistä naamaan? Tässä porukassa ei ole sinänsä mitään vikaa. He yrittävät täysillä käyttäytyvät mukavasti. Mutta he tanssivat väärää tahtia ja heillä ei ole ideaakaan miten sitä kahvakuulaa pidetään. Bodypumpissa heistä ei ole niin paljon häiriötä kuin zumbassa. Tunnin alussa tajuat joutuneesi lajin edustajan viereen ja tarkkailet koko salia: eikö täällä oikeasti ole enää muualla tilaa? Lopputunti meneekin yksilöä väistellessä. Pilaavat tuntisi, mutta tajuavat sentään pyytää anteeksi kun huitaisevat naamaan. Joskus Tuntien ensikertalaiset kuuluvat tähän porukkaan

 

Kaverin kanssa kahdestaan

He eivät treenaa tosissaan vaan istuvat laitteissa/matoilla/nostopenkillä jutellen mukavia ja kikatellen. Keskustelut siirtyvät sujuvasti poikaystävistä kenkiin, välissä tehdään pari toistoa. Ja tottakai he istuvat juuri siinä missä haluaisit treenata. Blokkaavat laitteet, mutta tajuavat sentään siirtyä vartin välein.

 

Fitnessmallit

Tekevät treeniään ihailtavan upeissa kropissaan. Tekevät liikesarjoja oikeaoppisesti ja sinä et saa silmiäsi irti. Ovat inspiraationasi ja näyttävät mallia.

 

Urheilurinsikat ja minishortsit.

Näitä on kahta eri lajia: ne, jotka saavat sinut epäilemään seksuaalista suuntaustasi ja ne, joiden rukoilet laittavan jotain vaatetta päälle

 

Kaverin mukana-tyyppi

Hän on se tyyppi joka suostui tulemaan seuraksi salille. Treenaa vähän, mutta suurimmaksi osaksi juttelee varsinaisen treenaajan kanssa.

 

Rentoutujat

Luultavasti mies osti salikortin lahjaksi, ja nainen käyttää sen hyödyksi tavallaan. Hän on se tyyppi, jota et koskaan näe varsinaisen salin tai tuntien puolella (paitsi mahdollisesti harvoin venyttelemässä) mutta sitäkin useammin hierontatuolissa, solariumissa ja saunassa.

 

Miss solarium

Erittäin ruskertunut yksilö, joka välillä piipahtaa salillakin, mutta yleensä näet hänet menossa/tulossa solariumista.

 

Vertailijat

Katsovat pitkin nokanvartta, kun tajuavat polkevansa/ steppaavansa nopeammin kuin sinä. Siitä, että tietävätkö he mahdollisuudesta muuttaa vastusta, ei ole varmuutta.

Toinen laji on ne, jotka muuten vaan vertailee. He katsovat sinun näyttöä enemmän kuin omaansa ja saadessaan siirtää painopakan sinua korkeammalle, katsovat sinua ja hymyilevät omahyväisesti. Ja sinua alempaan siirtäessä on naama myttyrällä.

 

Teräsmummot

Mummolla on ikää ainakin 70 vuotta mutta pumppi on kova! Rääkkäävät painoja ja ovat esikuviasi: minäkin haluan olla salilla rääkkäämässä painoja enkä vanhustentalossa kitumassa!

 

Salin omistajat

Ne tyypit joilla on kanta-asiakkuus salille, ja ovat siksi meitä kaikkia muita (myös kanta-asiakkaita) arvokkaampia. Mulkoilevat hyvin pahasti kun olet siinä, mihin he haluavat mennä.

 

Naismonsteri

Tämä nainen on isompi kuin vakkaripaikkasi treenatuin poke. Eikä pelota. Ei yhtään. Kunhan se ei vaan katso tännepäin

 

BMI 10

Tämä pelottavan laiha yksilö löytyy lämmittelylaitteiden tai aerobisten tuntien puolelta. Syömättömyys on nimittäin aiheuttanut sellaista lihaskatoa, ettei salin puolelle enää uskalla eksyä. Lisäksi lihakset näyttävät suurilta.

 

Kaikkien kaveri

Tämä tyyppi tuntee kaikki! Hän juttelee salin henkilökunnan kanssa ja puolet salilla kävijöistä tuntee hänet. Sinunkin kanssa hän on jutellut, silloin pukuhuoneessa.

 

DJ

Tämän tyypin musiikit kuuluvat aina saliradion ja omien korvanappiesi läpi. Kun edes olisi hyvä musiikkimaku, mutta ei. Tämä tyypi soittaa juuri sitä musiikkia mitä inhoat.

 

Miss Hiuslakka

Treenaajana ihan normaali, mutta pukuhuoneesta hänet haistaa vielä tuntien jälkeen. Hiuslakan, hajuveden ja ties minkä muiden aineiden käry jää leijumaan tilaan vielä pitkäksi aikaa.

 

Neiti Elämänkerta

Tiedät kaiken tietämisen arvoisen tämän tyypin elämästä. Hän on nimittäin kailottanut sitä puhelimessa tai salikaverilleen niin kovaan ääneen ettet voi olla kuulematta. Suurimmaksi osaksi puhe toimii taustameluna, mutta välillä unohdut kuuntelemaan. Koko yön?! Niin iso? Ja kyllä, Niinan ja Jarin suhde on aika tuhoon tuomittu.